Příběhy lidí, kterým
karta pomohla

Danielovi je šest let. Narodil se s dětskou mozkovou obrnou (DMO) a samostatně nechodí. Velmi mu pomohla dřívější rehabilitace v Klimkovicích, na posledním pobytu se dokonce naučil chodit s tříbodovými holemi. Na terapii, hrazené z projektu Pomoc dětem s DMO, se Dan učil samostatné chůzi.

Daniel

„Spolu s maminkou jsem strávil podzimní rehabilitační pobyt Klim-Therapy v Sanatoriu Klimkovice. Tento pobyt se mohl uskutečnit díky Vaší milé pomoci. Moc a moc Vám děkujeme. Chválí mě tady, že jsem se od srpna, kdy jsem tady byl naposledy, hodně zlepšil v chození s berličkami. Každý den několik hodin poctivě cvičím a učí mě tady chodit. Už se mi podařilo opakovaně udělat 15 samostatných kroků. Maminka z toho měla ohromnou radost. Pan primář říkal mamince, že je to se mnou na dobré cestě, že to chce jenom trpělivost. Sice tomu moc nerozumím, ale budu se snažit.

Díky hezkému počasí si s maminkou užíváme procházky v lese. Maminka mi slíbila, že když se naučím chodit, tak mi koupí holínky a budeme tady spolu na jaře chodit mimo cestičky a pořádně to tady prozkoumáme. Taky bych si moc přál, abych mohl v lese sbírat houby, protože jsem to díky tomu, že pořádně nechodím, nikdy nedělal. A já mám houby hrozně rád, to když je maminka udělá jako řízek,“ vysvětluje sám Daniel.