Příběhy lidí, kterým
karta pomohla

Třiadvacetiletá Lenka bydlí v Prostějově v malém domku s maminkou a mladší sestrou. Donedávna žila běžným životem, prožívala radosti i starosti obvyklé u mladé dívky a připravovala se na budoucí povolání studiem na Lesnické a dřevařské fakultě v Brně.

Lenka

V srpnu 2013 během prázdninových radovánek to vše ale rázem skončilo jedním nešťastným skokem do bazénu. Po osudném skoku došlo k porušení míchy a nyní se Lenka pohybuje na invalidním vozíku. Kvůli úrazu původně přerušila studium na vybrané fakultě, ale díky své vůli a odhodlanosti se jí podařilo v z áří 2014 ke studiu vrátit.

Lenka je velká bojovnice, ale někdy statečnost a vytrvalost nestačí. Obrátila se proto na Konto Bariéry s prosbou o pomoc - domek, ve kterém s maminkou a sestrou žijí, by nutně potřeboval bezbariérově upravit pro Lenčiny pohybové možnosti. Aby mohla rehabilitovat i doma, potřebuje Lenka rehabilitační přístroj motomed. Lenčiným velkým přáním byla také tříkolka na ruční pohon, která jí umožní vyjížďky s přáteli. Díky partnerství Konta Bariéry a ČSOB Private Banking z ískala Lenka příspěvek ve výši 41 000 Kč z  výtěžku Karty dobré vůle a již se těší na svou tříkolku.

„Touto cestou bych chtěla velice poděkovat společnosti ČSOB Private Banking a hlavně uživatelům Karty dobré vůle. Díky výtěžku z  tohoto produktu si budu moci pořídit tříkolku na ruční pohon. Ta je pro mě po úrazu, po němž se pohybuji pouze na vozíku, jedinou možností, jak si vyjet se svými přáteli "na kolo" ven do přírody, aniž bychom se museli nějak více z aobírat invalidním vozíkem.

Bez tohoto příspěvku bych si něco takového nemohla dovolit, a proto ještě jednou... opravdu velké díky!“

Lenka