Aktuality

28. března 2022

Změna u letištních salonků LoungeKey – silné ověření nově při registraci na webu nebo při vstupu do salonku

Po 14. dubnu 2022 může být při návštěvě letištního salonku v síti LoungeKey nebo při registraci na portálu LoungeKey vyžadováno silné ověření vaší karty, a to z důvodu bezpečnostních pravidel, která je nutno dodržet v rámci PSD2 regulace.

V případě ověření budete při vstupu do salonku po protažení karty terminálem požádáni o zadání dalších údajů (jedná se o tzv. dvoufaktorové ověření). V praxi to znamená, že navíc zadáte Security Code (to je CVV/CVC kód ze zadní strany karty), zemi, v níž byla karta vydána, a poštovní směrovací číslo. Poté potvrdíte ověření pomocí Smart klíče nebo SMS kódu s ePINem. Při další návštěvě pak již ověření nebude vyžadováno.

Dvoufaktorové ověření bude rovněž probíhat i v rámci registrace na portálu LoungeKey (i při ověřování počtu volných vstupů na webu). Silné ověření nebude při registraci na webu vyžadováno, pokud jste jej již provedli v rámci vstupu do salonku. Stejně to platí i naopak – pokud jste již absolvovali silné ověření na webu, nebude již vyžadováno v salonku.

Pozor! V obou případech (ověření v rámci registrace nebo návštěvy salonku) bude probíhat preautorizace na částku 1 EUR, která slouží jen pro účel ověření. Tato částka nebude zaúčtována.

Děkujeme za pochopení.