Příběhy lidí, kterým
karta pomohla

Sportovní klub vozíčkářů Praha

Žijí pohybem. Tak jako my

Hlavním posláním Sportovního klubu vozíčkářů Praha je vytváření podmínek tělesně hendikepovaným ke sportovní činnosti. Mají široký záběr sportovních aktivit po celé České republice i v zahraničí. Jsou otevřeni zájemcům o sport na všech úrovních – od rekreační po vrcholovou. Výtěžek z Karty dobré vůle ve výši 120 tis. Kč přispěl mimo jiné k nákupu sportovních potřeb nebo sportovních pobytů pro rodiny s hendikepovanými členy.


Šárka H. z lyžařského oddílu: „Dětství probelhané, mládí o berlích a pak na vozíku. Hory? Lyže? Blázen!!! No a teď? Teď to opravdu frčí, na monoski jsem zvládla Boží dar, Orlické Hory, Krkonoše, Hochficht, Altermakt… science fiction skutečností! Děkuji!


Kristýna J. oddíl potápění: Po třech letech znovu pod vodou a byla to paráda! S celou rodinou se těšíme na nové zážitky s potápěcí partou.


Tereza M. z outdoorového oddílu: Před pár lety jsme objevila kouzlo handbiku a absolutně mu propadla. Je fajn, že se vozíčkář na handbiku stává plnohodnotným členem pelotonu a není brzdou pro ostatní.