Příběhy lidí, kterým
karta pomohla

Ultramaratonec René Kujan prodělal před pár lety úraz s poraněním páteře a dobu rekonvalescence prožil mezi vozíčkáři. Přestože nemá trvalé následky a mohl se vrátit k běhu, na vozíčkáře nikdy nezapomněl a dlouhodobě jim pomáhá.

Cesty na vrchol

Nedávno se rozhodl pokořit unikátní rekord - zdolal 7 nejvyšších vrcholů sedmi tuzemských nejvyšších pohoří během necelého měsíce, zároveň každý z 22 dní na cestě uběhl vzdálenost maratonu. Celkem téměř 982 km. Cílem této akce s názvem Cesty na vrchol bylo upozornit na palčivé téma zaměstnávání vozíčkářů a pomoci vybrat peníze na provoz Hvězdného bazaru. „Věřím, že svou cestu na vrchol může najít každý a že pro řadu vozíčkářů může právě takovou cestou být tréninkové zaměstnání ve Hvězdném bazaru“ vysvětluje René Kujan a dodává „To nejdůležitější pro úspěch projektu je finanční podpora veřejnosti.“ René 26.6.2016 cestu dokončil, rekord byl zapsán do České knihy rekordů.

Klienti ČSOB Private Banking díky používání Karty dobré vůle přispěli na celý projekt a tím i na provoz tréninkového pracoviště pro vozíčkáře částkou 100 000 Kč.